![]() |
Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama |
| PAYLAŞIMLARIMIZ | |
| |
|
| Yazar | Mesaj |
|
agundes
Yönetici
N'olcak Bu Formatörlerin Hali Kayıt Tarihi: 20/07/2007 Konum: Adana Gönderilenler: 139
|
![]() Konu: FORMATÖR SORUNU BASIN AÇIKLAMASIGönderim Zamanı: 14/01/2009 Saat 20:27 |
|
Eğitim İş Sendikası olarak yaptığımız basın açıklaması...
BASINA VE KAMUOYUNA;
Görev tanımları ilk olarak 1990'lı yıllarda yapılan Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmenlerinin, okullarımızda bilişim teknolojilerinin kullanımının yaygınlaşmasında ve öğretmenlerin ve öğrencilerin bilgisayar konusunda okuryazar olmalarında son derece yardımı olmuştur. Aradan geçen bunca süre zarfında, formatörlük görevi bilişim teknolojileri sınıflarının yaygınlaşmasıyla daha da önem kazanmış, ancak hak ettiği değeri asla bulamamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün, Hüseyin ÇELİK imzalı 23.10.2008 tarih 97603 sayılı resmi yazısı ile Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerine eğitim bölgesi kapsamındaki okul ve kurumlarda asıl görevlerinin aksatılmaması şartıyla ek olarak formatörlük görevinin verilmesi öngörülmüş ve uygulama İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bırakılmıştı. Personel Genel Müdürlüğü'nün söz konusu yazısı formatör öğretmenlerin ücretlendirilmesinde kanunsuzluğa ve hak kaybına neden olmuştur. Bunun yanı sıra formatör öğretmenlerin görev alanları dışında okul idareleri tarafından her tür angarya işten sorumlu tutmaları yeterlilikleri olan öğretmenlerimizi bu görevden uzaklaştırmaktadır. Daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı resmi yazının uygulamasında illere göre farklılıkların ortaya çıktığını tespit ederek 18.12.2008 tarih ve 22168 sayılı yazısı ile yine Hüseyin ÇELİK imzalı formatör öğretmen görevlendirilmesi konusuna yeni bir düzenleme getirmiştir. Bu yazı ile formatör öğretmenlerin görev tanımı yapılmış, milyonlarca liralık yatırım yapılan Bilişim Teknolojileri sınıflarının sahipsiz kalmasının engellenmesi düşünülmüştür. Bu sınıfların okullarda etkin kullanımının getireceği faydalar bu yazı ile sağlanmaya çalışılmıştır. Yayınlanan bu yazı olumlu bir çalışma olmasına rağmen, farklı branştaki öğretmenlere formatörlük görevi verilirken gönüllüğe yer verilmesi, alanı Bilişim Teknolojileri olan öğretmenlerin ise bu görevi üstlenmeye zorunlu tutulmaları da eşitliğe aykırıdır. Ancak asıl olan son yazının çarpıklıklar dahi olsa İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından uygulanmasıdır. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte bazı illerin İl Milli Eğitim Müdürlükleri Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün bu yazısını öğretmenlere duyurmadan ve uygulamaya koymadan eski yazı üzerinden işlem yapmaya devam etti. Personel Genel Müdürlüğü'nün yayınladığı eski yazı, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 25.12.2008 tarih ve 59971 sayılı yazı ile uygulamaya konulmuştur. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yazısına göre formatör öğretmenlik başvuruları 26.12.2008 tarihinde sona ermiş fakat resmi yazının yürürlüğe konmadığı illerde çalışan öğretmenlerin başvurulardan haberi dahi olmamıştır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı genel müdürlükler arasındaki iletişimsizlik ve çelişki eğitim çalışanlarını mağdur etmekte ve Milli Eğitim Bakanlığını zor durumda bırakmaktadır. EĞİTİM-İŞ OLARAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ; 1-Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Personel Genel Müdürlüğü ile Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arasında uzun bir süreden bu yana görülen iletişimsizlik ve çelişkiler ortadan kalkmalı iller arası uygulama farklılıklarına meydan verilmemelidir. 2-Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı kurumlarda formatör öğretmenler için norm kadro belirlenerek okullar geçici görevlendirme kargaşasından kurtarılmalıdır. 3-Görevlendirmeler yapılırken gönüllülük esası dikkate alınmalıdır. 4-Formatör öğretmenlerin yetki ve sorumluluk alanları kesinleştirilerek bu görev cazip bir hale getirilmeli, formatörlük görevinin ne bir angarya ne de asıl görev ve sorumluluklardan kaçma bahanesi olarak görülmemesi sağlanmalıdır. 5-M.E.B. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün 18.12.2008 tarihli resmi yazısının ivedilikle İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından uygulamaya konmalı ve iller arasındaki uygulama farklılıkları ortadan kaldırılmalıdır. 6-Resmi yazının uygulamaya konmadığı illerde görevlendirme ve başvuru ile ilgili gecikmelerden İl Milli Eğitim Müdürlükleri sorumlu olduğundan hak gaspları engellenmelidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 13/01/2009 Abdurrahman GÜNDEŞLİOĞLU Eğitim-İş Adana Şube Sekreteri |
|
|
HIZLI GİDEN ÇABUK YOL ALIR
(ÇOK DA ÇABUK YORULUR)
http://www.vakifbankilkogretim.k12.tr |
|
|
|
|
agundes
Yönetici
N'olcak Bu Formatörlerin Hali Kayıt Tarihi: 20/07/2007 Konum: Adana Gönderilenler: 139
|
![]() Gönderim Zamanı: 14/01/2009 Saat 20:29 |
|
Arkadaşlar ayrıca 30 Aralık 2008 tarihinde formatörlük başvurusu yaptım. Milli Eğitimden red cevabı geldi başvuruma. Buna istinaden mahkemeye başvuracağım.
|
|
|
(ÇOK DA ÇABUK YORULUR)
|
|
|
|
agundes
Yönetici
|
![]() Gönderim Zamanı: 24/06/2009 Saat 13:07 |
|
(ÇOK DA ÇABUK YORULUR)
|
|
|
|
agundes
Yönetici
|
![]() Gönderim Zamanı: 24/06/2009 Saat 13:13 |
|
Açtığım dava sonucu yürütmeyi durdurma kararı çıktı.
Düzenleyen agundes - 24/06/2009 Saat 13:25 |
|
|
(ÇOK DA ÇABUK YORULUR)
|
|
|
|
ihsanunal
Moderatör
|
![]() Gönderim Zamanı: 29/06/2009 Saat 22:23 |
|
Hayırlı olsun. Tebrikler.Bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsun? Hala formator olmayı düşünüyor musun? Kendine iyi bak, görüşmek üzere hoşçakal.
|
|
|
|
|
|
|
agundes
Yönetici
|
![]() Gönderim Zamanı: 29/06/2009 Saat 23:49 |
|
iş inada bindi:)
|
|
|
(ÇOK DA ÇABUK YORULUR)
|
|
|
|
agundes
Yönetici
|
![]() Gönderim Zamanı: 16/07/2009 Saat 00:28 |
|
Arkadaşlar 31 Aralık 2009 tarihine kadar, mahkeme kararına uyularak " valilik oluruyla" formatör görevlendirmem yapıldı.
|
|
|
(ÇOK DA ÇABUK YORULUR)
|
|
|
|
ibrahimceyran
Üye
|
![]() Gönderim Zamanı: 04/11/2009 Saat 00:15 |
|
Heeeyyy! Kimse yokmu? Haydi canlandıralım şu siteyi. Bakın Abdurrahman hocam neler yapıyor.
|
|
|
Bilgi hayat kutarır, aksini düşünmeyiniz...
|
|
|
|
|
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Açık Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|